Gezichtsverzorging voor mannen: dit is wat je moet weten

dec 14, 2022

Gezichtsverzorgingsproducten voor mannen zijn tegenwoordig heel normaal. Eigenlijk best logisch, want vrouwen gebruiken dit soort producten al decennialang en zweren bij de positieve effecten ervan. Ook de moderne man die zijn huid optimaal wil verzorgen, heeft veel baat bij deze producten. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over gezichtsverzorging voor mannen.

Gezichtshuid van mannen en vrouwen: wat is het verschil?

De mannenhuid en de vrouwenhuid lijken in veel opzichten op elkaar. Toch zijn er ook verschillen. Zo maakt de gezichtshuid van mannen meer talg aan door hogere testosteronwaarden. Dit resulteert sneller in een vettere huid, die gemiddeld bovendien 20% dikker is dan die van vrouwen. Toch blijft hij net zo gevoelig voor schadelijke invloeden zoals roken, UV-straling en alcohol.

De mannenhuid valt tevens op door de aanwezigheid van grovere poriën dan bij vrouwen. Dit zorgt ervoor dat vet en vuiligheid makkelijker in de gezichtshuid belanden en daar onzuiverheden veroorzaken. Denk hierbij alleen al aan puistjes en mee-eters. En dat zijn toch zaken die elke man waar mogelijk wil voorkomen…

Gezichtsverzorging voor de mannenhuid cruciaal

Het is een bekend gegeven dat een goede huid begint bij een dagelijkse gezichtsreiniging. Dat is misschien nog wel meer van belang bij de mannenhuid dan bij de vrouwenhuid. Zoals je hierboven kunt lezen, is die namelijk gevoeliger voor onzuiverheden en vetheid. Een goede face wash reinigt de huid en voedt hem daarnaast met waardevolle voedingsstoffen.

Naast gezichtsreinigingsproducten zijn ook gezichtscrèmes bepaald geen overbodige luxe. Zeker na het douchen of onder invloed van centrale verwarming in de koude wintermaanden kan de mannelijke gezichtshuid flink uitdrogen. Met alle gevolgen van dien; denk aan schilfers, jeuk en huiduitslag. Het gebruik van een hydraterende crème in de ochtend helpt om dit te voorkomen.

Tips voor dagelijkse gezichtsverzorging voor de man

Bij Virena Beauty vind je de allerbeste gezichtsverzorgingsproducten die met zorg zijn geselecteerd voor de mannenhuid. Maar hoe goed de producten ook zijn – een gezonde huid bereik je niet alleen met dagelijks smeren. Belangrijk is om bij de basis te beginnen en een gezonde levensstijl te hanteren. Geloof ons: dat zie je aan je huid.

Cruciaal is bijvoorbeeld het drinken van veel water voor een goede hydratatie van je huid. Ook een gezond eetpatroon is erg belangrijk. Veel vitamines hebben een invloed op je gezichtshuid, waaronder vitamine A, C, D, B2, B5 en B8. Tot slot onze excuses aan de feestbeesten: alcohol en roken zijn echt not done voor elke man die een stralende huid wil.

Aanbevolen voor jou

0

Naar winkelmandje

Quantity: 0 Items: 0
The Cart is Empty
No Product in the Cart!
 0.00
€0.00
Gratis Online Consult